Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Sfanta Imparateasa Alexandra a Rusiei - Cugetari sfinte

31 Mars 2021, 17:00pm

Publié par Mirela

Sfanta Imparateasa Alexandra a Rusiei - Cugetari sfinte

Sfânta Împărăteasă Alexandra a Rusiei - Cugetări sfinte

 

Dacă vrei să-i ajuți pe ceilalți, trebuie să știi în primul rând cum să-i îmbărbătezi. Îmbărbătarea este de căpătâi pentru viață. Ea ne dă aripi. Iar în lipsa ei, se sting și se pierd o mulțime de daruri și de posibilități de a înflori și de a aduce roadă.

Poate crezi, de pildă, că n-ai prea multe șanse de reușită, că nu vei fi în stare să înfăptuiești nimic bun, nimic vrednic. Ți se pare, poate, că și rudele, și prietenii gândesc la fel despre tine. Atunci, pe nesimțite, începe să te cuprindă simțământul deznădăjduitor al propriei nimicnicii. Dar poate că se ivește, pe neașteptate, cineva care vede toate virtuțile tale și a cărui privire țintește tocmai sclipirea acelor nestemate îngropate adânc în inima ta. El vede în viața ta posibilități despre care tu nici nu știai că există și ți le împărtășește. De bună seamă, oricare dintre noi își poate închipui ce dar neprețuit poate fi acesta!

*

Trebuie să ne întipărim în conștiință gândul că țelul lui Dumnezeu privind viețile noastre este acela de a ne ajuta în fiece clipă să redobândim asemănarea noastră cu Hristos. Dacă avem de purtat o grea povară, înseamnă că ea ne-a fost trimisă pentru a putea crește, pentru a putea spori duhovnicește mai lesne și mai iute.

Dacă cei de aproape ai noștri greșesc față de noi înseamnă că Domnul îngăduie în viața noastră încă o lecție de răbdare și de smerenie. Dacă starea în care ne găsim este anevoie de îndurat, dacă împrejurările ne sunt potrivnice, este pentru ca noi să putem dobândi desăvârșita trezvie și să ne învățăm să fim mulțumitori în orice împrejurări ne-am afla. Domnul nostru ne trimite în toată vremea noi și noi lecții, pe care le avem de învățat pentru a ne putea apropia tot mai mult de preafrumoasa pildă pe care El a întruchipat-o pentru noi, pregătindu-ne pentru a putea sluji asemenea Lui.

 

(extrase din Sfânta Împărăteasă Alexandra a Rusiei, „Să învățăm să iubim – Cugetări despre dragoste, căsătorie și viața de familie”, Editura Predania, 2019)

Commenter cet article