Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Spiritualitate si Interculturalitate Fara Frontiere - un nou proiect educational, 2011-2012

19 Mai 2012, 13:34pm

Publié par Mirela

Spiritualitate și Interculturalitate Fără Frontiere –

un nou proiect educațional, 2011-2012

 

 


În cadrul anului școlar 2011-2012 s-a desfășurat un nou proiect educațional, intitulat SPIRITUALITATE ȘI INTERCULTURALITATE FĂRĂ FRONTIERE, inițiat în parteneriat de către: Școala cu cls. I-VIII nr. 6 Râmnicu-Sărat, Colegiul Național Alexandru Vlahuță – Râmnicu-Sărat, Școala nr. 3 Nicolae Titulescu – București și Comunitatea Ortodoxă Română din Istanbul – Turcia. Proiectul este avizat de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, fiind supervizat de către Inspector de specialitate pentru RConcurs.JPGeligie – București, Pr. Prof. Gheorghe Dogaru.

 

Copiii, cadrele didactice și preoții implicați în proiect au organizat activități cultural-religioase în preajma sărbătorilor Nașterii Domnului și Învierii Domnului, realizându-se un schimb de experiență virtual (prin intermediul serviciilor de Internet și yahoo-mail). Tematica aleasă de către partenerii de proiect a cuprins: Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, precum și: Tradiții de Paști și Icoane făcătoare de minuni.

 

La nivelul Școlii nr. 3 Nicolae Titulescu – București, proiectul a implicat elevi din clasele a IV-a B, a V-a C și a VI-a C, alături de direcțiune și de cadrele didactice: profesor pentru învățământul primar Gabriela Hostiuc, profesor lb. engleză Claudiu Marconi, profesor lb. franceză Dana Ilcenco, coordonator de proiect: prof. religie Mirela Șova.

Elevii claselor respective au prezentat la nivelul sălii de festivități a școlii câte un program liber ales, dorind să arate spectatorilor și, mai departe, partenerilor de proiect, cum receptează elevii bucureșteni Sărbătorile de Iarnă și pe cele Pascale, în data de 22 decembrie 2011 și 10 mai 2012.

Nu au lipsit invitații supriză (dansatori) și premiile oferite din partea școlii, pentru fiecare clasă participantă.

 

Programele au cuprins: creație literară proprie / selectată de elevi, scenete religioase alcătuite de elevi, teatru de păpuși, cântece și colinde (interpretare vocală și instrumentală), prezentare de materiale informative, concurs de întrebări și răspunsuri cu voluntari din sală, expoziții (desene religioase, ouă de Paști) ș.a. Prezentatorii au fost elevi.

 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de educația pentru receptarea valorilor culturale, stimularea interesului pentru cercetarea tradițiilor locale (folclorice, religioase, istorice etc.) și prezentarea rezultatului cercetării în cadrul unor programe cultural-artistice, articole, slide-show-uri etc. Iar dacă i-am întreba pe elevi... ei ar răspunde: obiectivul nostru este să ne bucurăm și să ne punem în valoare împreună!

 

Selecție de articole realizate de elevii școlii nr. 3 Nicolae Titulescu (click):

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-traditii-de-pasti-in-romania-105440473.html

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-poem-patimile-domnului-si-invierea-sa-105439713.html

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-pastele-de-maria-bianca-schiopu-105116318.html

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-poezii-de-paste-alese-de-elevi-105115395.html

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-icoana-maicii-domnului-potoleste-intristarile-noastre-25-ianuarie-105113836.html

 

http://mirelasova.over-blog.com/article-despre-sarbatoarea-floriilor-105439870.html

 


Mulțumim tututor participanților, organizatorilor, partenerilor și sponsorilor!

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

 

Selecție de fotografii:

 

colinde.JPG

 

colindatori.JPG

 

flaut.JPG

 

sceneta-Craciun.JPG

 

pian.JPG

 

dansatori.JPG

 

Piesa-de-teatru.JPG

 

La-chitara.JPG

 

Spectatorii.JPG

Commenter cet article