Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Musca si albina - Cuviosul Paisie Aghioritul

22 Mars 2013, 19:29pm

Publié par Mirela

  5765598695_017800d539.jpg

Musca și albina

 

 

 

Dacă întrebi o muscă: “Sunt flori în latura aceasta?”, ea îți va răspunde: “Nu știu. Ci știu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necurății” și îți va înșira toate murdăriile pe care a stat.

 

Dar dacă vei întreba o albină: “Ai văzut vreo necurăție în latura aceasta?”, ea îți va spune: “Necurăție? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare” și îți va enumera o grămadă de flori de grădină și sălbatice.

 

Vezi, musca știe numai unde există gunoaie, în timp ce albina știe că acolo este un crin, mai departe o zambilă... După cum mi-am dat seama, unii oameni seamănă cu albina, alții cu musca. Cei care seamănă cu musca, în orice situație, caută să afle ce rău există și se preocupă de el; nu văd nicăieri niciun bine. Cei care seamănă cu albina, află peste tot orice bine există. Omul stricat, stricat gândește, pe toate le interpretează de-a stânga și le vede anapoda. În timp ce acela ce are gânduri bune, orice ar vedea, orice îi vei spune, își va pune în minte gândul cel bun.

 

(Cuviosul Paisie Aghioritul)

Commenter cet article
C
Mulţumesc mult pentru această povestioară, o pot copia la mine? Doamne ajută.
Répondre
M
desigur.
C
Mulţumesc mult pentru această povestioară. Doamne ajută.
Répondre
G
Rugăciune către Dumnezeu<br /> <br /> <br /> Cu mâna întinsă a rugă spre cer,<br /> Cu ochii închişi şi capul plecat<br /> Cu gândul la Tine, eu încă, mai sper<br /> Speranţa, o, Doamne, nu e un păcat<br /> <br /> Umilă îţi cer să-mi dai sănătate<br /> Şi pâine pe masă, în viaţă dreptate<br /> O rază de soare, o floare de crin<br /> O toamnă frumoasă cu cerul senin.<br /> <br /> Un strop de iubire şi-o cupă de miere<br /> Că ştiu ce-i durerea şi gustul de fiere.<br /> Tu, Doamne, pe toate de poţi le voieşti,<br /> Te rog în genunchi, ruga mea să primeşti. Amin!
Répondre