Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Bucuria duhovniceasca

12 Mai 2018, 10:56am

Publié par Mirela

Bucuria duhovniceasca

Bucuria duhovnicească

 

- Unindu-ne cu Dumnezeu, deși ne aflăm în cuptor precum cei trei tineri din Babilon, deși petrecem împreună cu leii, deși înghițiți de chit, trebuie să ne bucurăm, să petrecem viața întru veselie și nu întru scârbire în privința celor de acum, ci să ne bucurăm întru nădejdea celor pregătite nouă mai apoi. (Sfântul Vasile cel Mare)

 

- Întotdeauna bucurați-vă – pentru că Domnul Iisus Hristos vă iubește întotdeauna și este mereu alături de voi. (…)

Bucurați-vă întotdeauna pentru că Hristos aleargă către voi, pentru că El vă ține de mână și pentru că El merge împreună cu voi în toată viața voastră, oricum ar fi ea! El este Mântuitorul nostru, El este bucuria noastră. (Protoiereu Aleksandr Șargunov)

 

- Când Duhul lui Dumnezeu Se pogoară asupra omului și este adumbrit el cu plinătatea harului, atunci în suflet se revarsă o bucurie nespusă, căci Duhul lui Dumnezeu dă bucurie tuturor de care El S-a atins. (Sfântul Serafim de Sarov)

 

- Și dacă vom simți în chip desăvârșit sărăcia noastră, dacă vom simți că nimic nu este al nostru, atunci va izbucni în inimă acea bucurie nespusă: deși nici aceasta nu este a mea, deși nici aceasta nu este pentru mine, ci Domnul este Cel Care a dăruit-o. (Mitropolitul Antonie de Suroj)

 

(din lucrarea Cum să dobândim bucuria duhovnicească, Editura de Suflet, București, 2017)

Commenter cet article