Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Icoana Maicii Domnului izvoratoare de mir de la manastirea Rarau

23 Juillet 2019, 17:28pm

Publié par Mirela

Icoana făcătoare de minuni de pe Muntele Rarău
Icoana făcătoare de minuni de pe Muntele Rarău

Icoana făcătoare de minuni de pe Muntele Rarău

Icoana Maicii Domnului izvorâtoare de mir de la mănăstirea Rarău

 

Cine este Aceasta, ca zorile de albă şi curată?

E Împărăteasa rugăciunii, e rugăciunea întrupată.

Stăpână Porfirogenetă şi Doamnă a dimineții,

Logodnica Mângâietorului, Preschimbător al vieţii,

spre Tine noi alergăm, arşi, mistuiţi de dor!

Ia-ne şi pre noi părtași ai sfântului munte Tabor.

(din Imnul Acatist la Rugul Aprins al Născătoarei de Dumnezeu)

 

Ctitorie a voievodului Petru Rareș, Mănăstirea Rarău se află în satul Chiril, comuna Crucea, județul Suceava (cu acces de pe Transrarău), într-un cadru natural pitoresc, plin de liniște binecuvântată. Icoana  Maicii Domnului din mănăstire a fost primită în dar de voievod de la Muntele Athos și s-a arătat dintru început ca făcătoare de minuni. În prezent, este ferecată în argint și se află în fața catapetesmei, fiind izvorâtoare de mir din anul 1997. Icoana s-a mutat singură de mai multe ori, iar chipul Maicii Domnului se schimbă în funcție de credința închinătorilor: de la privire blândă și luminoasă, la tristețe și lacrimi.

Deseori izvorăște mir, atunci când se roagă înaintea ei persoane evlavioase, sau când este o sărbătoare a Maicii Domnului.

Vindecări cunoscute, prin rugăciunea la icoană: de paralizie, de leucemie, de epilepsie, de infertilitate, de tristețe/depresie/deznădejde, de alcoolism și de fumat, de tiroidă, de migrene, de psoriazis, de tuberculoză, de boli de inimă; ajutor la examene, ferire în primejdii de moarte, împăcarea dușmanilor, duh de pocăință și de smerenie, îndepărtarea duhurilor rele, ajutor la serviciu și găsirea locuinței pentru familie ș.a.

Pustnicii de pe Muntele Rarău consideră că Icoana este asemănătoare ca dar și putere dumnezeiască cu Icoana Portărița de pe Muntele Athos și că ea contribuie la trezirea duhovnicească a multora. Pentru a cunoaște în detaliu mai multe minuni săvârșite prin mijlocirea Maicii Domnului și rugăciunile la icoană, credincioșii citesc cartea „Icoana Maicii Domnului izvorâtoarea de mir de la mănăstirea Rarău” și „Imnul Acatist la Rugul Aprins al Născătoarei de Dumnezeu”. Acesta este alcătuit de unul dintre stareții mănăstirii Rarău, Daniil Sandu Tudor (1896-1962), conducător al mișcării Rugului Aprins.

Acatistul ajută la înălțarea sufletului spre rugăciunea neîncetată, oferind modelul și mijlocirea Preasfintei Fecioare.

Muntele Rarău este cunoscut drept loc al nevoinței pustnicilor nevăzuți, așa cum este și Muntele Athos. Icoana este sărbătorită vineri în Săptămâna Luminată.

 

Spre Acatist:

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/imn-acatist-la-rugul-aprins-al-nascatoarei-de-dumnezeu

 

(M. Șova)

Commenter cet article