Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Haideti sa devenim sfinti!

28 Juillet 2017, 15:46pm

Publié par Mirela

Haideti sa devenim sfinti!

Haideți să devenim sfinți! – Schiarhim. Ioachim Parr

 

 

-> Cel mai important e să iubești, nu să fii iubit. Căutând să primim ceea ce trebuie să oferim, întotdeauna suntem apăsați de sentimentul nemulțumirii și al golului și niciodată nu găsim ceea ce căutăm.

 

-> Dumnezeu i-a dat fiecăruia dintre noi totul, căci ni S-a dat pe Sine Însuși. Ni s-a dat deja toată dragostea de care avem nevoie și chiar mai mult decât suntem în stare să primim. Această dragoste nemărginită ne-a dat-o Însuși Domnul – Cel ce ni S-a dat nouă. (…) Avem nevoie de oameni ca să-i iubim, nu ca să fim iubiți. Suntem deja copleșiți de iubirea desăvârșită.

 

-> Pocăința este schimbarea radicală, profundă a direcției vieții. Acum suntem orientați spre satisfacerea eului. Eu, mie, pentru mine… Există însă și o orientare opusă, către aproapele. Nu spre mine, ci spre tine. Nu eu, ci tu. Și nu tu de unul singur, ci tu întru Hristos.

 

-> Sfinții sunt mereu lângă noi, însă noi îi descoperim doar atunci când suntem pregătiți pentru asta. Nu trebuie să călătorim nicăieri în căutarea lucrurilor deosebite, mai bine să ne uităm cu mai multă atenție la ceea ce se întâmplă în familia noastră sau pe strada vecină, sau în biserică, sau chiar înăuntrul nostru.

 

-> Haideți să devenim sfinți! Sfânt este cel ce Îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât pe sine însuși. Sfințenia vine de la Dumnezeu.

 

(din lucrarea „Când cei doi devin una”, de Schiarhimandritul Ioachim Parr, Ed. Egumenița, 2016)

Commenter cet article