Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

I love nature. And you?

11 Juin 2012, 19:04pm

Publié par Mirela

I love nature. And you?

 

 STA50007.JPG

 

 

Lecția de religie cu tema “Natura – darul lui Dumnezeu pentru oameni” din programa clasei a V-a a declanșat elevilor clasei a V-a C (șc. Nr. 3 Nicolae Titulescu) dorința de a se implica mai mult, fiecare în felul lui, în acest sens. Deja sensibilizați în urma unor proiecte școlare pe teme eco, ei au transformat o simplă temă, cea de a alcătui un afiș în legătură cu protejarea naturii de către om, în forfotă pentru o pledoarie în toată regula. Au crezut cu tărie că vocea lor contează, că pot avea o mentalitate diferită în privința raportării la natură decât cei care sunt simpli consumatori de resurse naturale și au scandat, au discutat, și-au pus probleme, s-au mirat cum de atât de mulți români nu observă, nu fac, nu văd, nu simt ceea ce orice copil știe: natura este darul lui Dumnezeu pentru oameni, iar felul în care omul Îi răspunde lui Dumnezeu pentru acest dar – chiar contează, în primul rând pentru binele omenirii, dar și ca formă de mulțumire, respect, iubire față de Dumnezeu.

 

Iată câteva mesaje și afișe:

 

Salvați planeta!

 

Fără poluarea planetei!

 

Protejați pădurile!

 

STA50008.JPG

 

Reciclați, nu aruncați gunoaiele!

Reciclarea reduce cantitatea de deșeuri ce trebuie depozitată în gropi de gunoi sau incinerată.

Cu fiecare obiect reciclat, pământul devine tot mai vesel și ne dăruiește un... ZÂMBET :)

 

Dacă ne batem joc de natură, Dumnezeu se va întrista, că nu ne pasă de darul Lui.

 

STA50004.JPG

 

Ce frumoasă este planeta noastră! Haideți să nu o distrugem!

Aruncați gunoaiele la coșul de gunoi sau în containerele speciale pentru hârtie, plastic și metal! Aveți grijă de plante și de animalele pe cale de dispariție!

Reciclați!

 

STA50010.JPG

 

Nu lăsați lumina sau electronicele deschise aiurea!

 

Distrugerea naturii este un păcat pentru omenire!

 

STA50002

 

Poluarea este rezultatul care determină un dezechilibru ecologic natural; orice adaus de substanță sau forme de energie pe care mediul nu le mai poate dispersa, descompune sau recicla conduce la apariția poluării. Poluarea a constituit o problemă pentru populația orașelor încă din antichitate. În Evul Mediu, condițiile neigienice favorizau apariția epidemiilor, iar începând din sec. XIX, ca urmare a exploziei tehnologice, poluarea a devenit o problemă universală. Poluarea este de mai multe tipuri: poluarea atmosferei, poluarea apelor, poluarea solului.

Păstrați natura pentru binele tuturor!

 

STA50009-copie-1.JPG

 

I love nature!

Natura este o sursă de bucurie în viața noastră.

 

STA50012.JPG

 

La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul. Și pământul era netocmit și gol. Și a zis Dumnezeu: Să fie lumină! Și a fost lumină. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. În ziua a șasea a făcut Dumnezeu omul. El a făcut omul pentru a se bucura de natură, darul lui Dumnezeu. De aceea trebuie să protejăm natura! Acesta este darul Domnului pentru noi, oamenii. Iubiți natura și respectați-o!

 

STA50003.JPG

 

Natura are nevoie de noi!!!

Implică-te și tu!

- Ajută la reciclare!

- Economisește energia și apa!

- Participă direct la curățenia orașului!

- Nu lăsa resturi și gunoaie în natură!

- Plimbă-te cu bicicleta sau pe jos!

- Folosește resturi de hârtie pentru notițe!

- Imprimă sau copiază pe ambele fețe ale hârtiei!

- Folosește scările în loc de lift!

- Să nu existe defrișări!

 

Reciclează pentru București

Doar imaginează-ți... Un București verde, cu aer curat, și plin de voie bună! Într-o pauză să îți mănânci sandwich-ul sub un copac, într-o oază verde, fără grija că te va mușca o căpușă!

 

STA50005.JPG

 

Să nu ne mai distrugem singuri!

 

STA50006-copie-1.JPG

 

Iar după ce a trecut febra scandărilor... Au rămas florile de pe pervazul geamului clasei, mai îngrijite ca altădată. Și, desigur, promisiunea pe care și-au făcut-o acești elevi de a respecta, de a privi altfel tot ce e în jurul lor, ca pe un dar. Nu al oricui.

Commenter cet article