Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Binecuvantarea preotului

13 Juin 2008, 14:53pm

Publié par Mirela

Binecuvântarea preotului




„Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele? (...) Iar de îmbrăcăminte, de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc." (Matei 6, 26, 28)


Familie nevoiaşă, cu mai mulţi copii. Soţia - casnică, soţul, în pericol de a fi dat în şomaj, deşi se străduieşte din răsputeri să muncească. Lacrimi, rugăciuni, de ce-uri, resemnare..., tristeţe. În faţa copiilor, părinţii se ascund, nu-şi manifestă disperarea. Doar când unul dintre copii cere o jucărie nouă sau o carte, mama îl amână: „Când ia tăticul salariul."

Se apropie ziua critică. Şeful l-a anunţat pe tată că... nu mai are nevoie de serviciile lui, cu formula: „Nu eşti destul de eficient în firmă". „Şi, totuşi, Dumnezeu are în grijă turma Sa! Şi nu lasă vreo oaie să se piardă în hăţişul deznădejdii", se gândesc cei doi soţi, stând la sfat, acasă. „Ce e de făcut? Mâine mi se cere demisia. Ca să nu fie alte complicaţii", spune soţul.

Soneria. La uşă, un prieten de familie, preot. Le-a adus un sac de haine şi jucării pentru copii. Vizita nu fusese anunţată.
 - Fraţilor, n-am mult timp la dispoziţie. Sper să nu vă supăraţi că vi le-am adus aşa, pe nepusă masă. Atâta am răgaz, cât să scrieţi un pomelnic... Mă aşteaptă o familie la o sfeştanie!...
Soţii, uimiţi, îi dau preotului hârtia cu pomelnicul, scris pe loc.
 - Şi fiţi binecuvântaţi! Totul se va rezolva! Mai vorbim, să ne mai întâlnim, cu familiile!

Vizita preotului a durat un minut. Dar ce schimbare în sufletul celor doi părinţi! Au primit-o ca pe un semn ceresc, că totul va fi bine şi pentru ei.
A doua zi, şeful de la serviciul tatălui cu pricina a venit cerându-şi scuze de la acesta, anulând decizia privitoare la demiterea din post.. „A fost o neînţelegere...", motivează el.
Cei doi soţi văd cum, tainic, binecuvântarea preotului lucrează asupra lor, nesperat.

Gesturi mici, din inimi mari!

 


    

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Commenter cet article