Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Rugaciune catre Arhiereu...

18 Avril 2009, 20:00pm

Publié par Mirela

   "În săptămâna aceasta, Mântuitorul este Arhiereu, pentru că Se aduce jertfă. Îşi arată slujirea Sa Arhierească!

   Aceasta înseamnă a aduce jertfă: jertfa rugăciunii, jertfa dragostei şi jertfa de Sine, cea sângeroasă... El moare pentru ca noi să nu mai murim.

 

   Să priveghem... şi să ne rugăm...

 

   Să fim trezi în toată vremea; să priveghem cu El.

   El, în Ceruri, nu aşteaptă doar lauda îngerilor şi a sfinţilor ci... se roagă pentru noi.

   Astfel de Arhiereu se cuvenea să avem noi. Arhiereii cei vechi aduceau mereu jertfă pentru păcate... şi tot nu eram îndreptaţi, dar Arhiereul nostru, Hristos, a adus o singură jertfă: S-a adus pe Sine, jertfă... N-a adus jertfă străină: este Jertfă si Jertfitor!" (IPS Teodosie - Arhiepiscop al Tomisului)

 

   Incepând de acum, perioada urmatoare a acestui sfărşit de Săptămână, se cuvine a fi "jertfita" si de noi, concentrându-ne cu totul asupra Jertfei Mântuitoare.

   Pâna la ziua sâmbetei "tăcerii" şi până in noaptea luminata de Lumina Invierii, ne retragem cu toţii în cămara sufletelor noastre, tăcuţi şi rugători, smeriţi şi trişti pentru păcatele noastre, curăţindu-ne pentru bucuria cea fără seamăn a Invierii, trecând prin toate aceste Sfinte Denii...

  (KSLCatalin - admin. Lacasuri Ortodoxe)


(mixaj audio: Lacasuri Ortodoxe)

   Si, toate acestea, asa cum am incercat pana acum, doar pentru un post... cu folos duhovnicesc!

 

  - articolul de mai sus a reprezentat un fragment din predica acestei dimineti (Joia Mare / Saptamana Patimilor, 2009).

  - slujba minunata (Vecernia, unita cu Liturghia, pentru Vinerea cea Mare), cu adevarat inaltatoare, a fost transmisa in direct din Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta - prin bunavointa Radio Dobrogea.

 

   Iarta-ne Doamne si primeste multumirea noastra, pentru toate, ajutandu-ne astfel, sa ne revedem cu totii, in Lumina Invierii Tale! Amin!

Commenter cet article