Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Sfantul Ierarh Nectarie va asteapta!

9 Novembre 2008, 00:08am

Publié par Mirela

9 nov. - Ziua Sfântului Nectarie



Am ajuns pe 8 nov. seara la racla cu moaște ale Sfântului Nectarie de la mânăstirea Radu Vodă - București, bucurându-ne chiar și pe înserat de lumina candelabrelor răsfrântă prin vitraliile bisericii mânăstirii, de închinarea la Sfintele moaște și la icoana Sfântului Nectarie al Eghinei, taumaturgul, marele făcător de minuni și grabnicul ajutător!

Binecuvântată risipă de crizanteme, pentru împodobirea bisericii, a icoanelor, a postamentului unde au fost scoase Sfintele moaște (în dreapta, cum urci dealul), ordine, liniște și forfota ultimelor pregătiri.

Bucurie, că și la București se pot închina credincioșii la Sfintele moaște ale Sfântului Nectarie, și câți nu vin ca să-i mulțumească Sfântului pentru minunile deja săvârșite. E drept, e nevoie de credință și, pentru a simți acel fior al apropierii de cele sfinte, de iubire a Adevărului. Fără acestea... doar te întrebi de ce se adună atâta lume și treci nepăsător, poate chiar vorbind în deșert...

Dar nu la acestea ne gândim acum. Am găsit pe deal și o icoană a Sfântului Nectarie alături de Sfântul Ioan Botezătorul, între alte zeci de icoane ale Sfântului, pe care le poți achiziționa, de asemenea.

Vă împărtășim din frumusețea surprinsă - mulțumim Sfântului - prin câteva fotografii făcute în pripă (fără a avea timp de reglaje amănunțite), în seară:



Mulțumim Sfântului Nectarie pentru ajutorul dat la vreme de ananghie... și pentru ocrotire!

 

 

 
Prof. Religie Mirela Șova

Commenter cet article