Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Har in durere

16 Mai 2008, 18:40pm

Publié par Mirela

Har în durere

 

  
Mulţi creştini cred că ajutorul lui Dumnezeu înseamnă pur şi simplu ajutor material, prosperitate, viaţă fără griji în privinţa banilor (dar, atenţie!, cu griji rezultate din modalităţile egoiste de utilizare a acestora) - o fericire strict pământească, limitată şi, până la urmă, imposibilă...

Uneori, fiind în lume, putem cădea pradă acestei tentaţii, dar mai e cazul să ne şi ridicăm! Întru noi a înflorit viaţa veşnică, de la Botez, şi abia această viaţă înseamnă "acasă". Veşnicie versus trecător, asta ne dorim, şi, bineînţeles, o veşnicie alături de Făcător, de Dătătorul Bunătăţilor nerostibile.

  
Pe pământ... pace şi bunăvoire. Iar la vreme de necaz, încercare, ispită, boală, bucurie duhovnicească de la Duhul Sfânt. Ca să fiu mai concretă: poţi sta pe scaunul de dentist (dau un exemplu din n variante), la o lucrare neanesteziată, rugându-te? Dar şi simţind bucuria prezenţei Celui Răstignit şi Înviat? Cam greu... Dar asta e ţinta. Bucuria prezenţei Veşniciei în noi. Restul... trece.

  
Ah, cât de rău îmi pare în fiecare zi că nu mă bucur destul de darurile Lui, că nu le observ / înţeleg / percep în destul! Mă doare trecerea, mi-e sete de veşnicie! Şi cât de mică sunt în faţa acestei veşnicii! Desaga mea de ofrande pentru Ziditor e minusculă... Doamne, ai milă de noi şi revarsă harul Tău din belşug asupra micimii noastre sufleteşti! Pentru rugăciunile Maicii Tale şi ale Sfinţilor care se adaugă Bisericii nevăzute zi de zi!


Durerea cea sufletească, Părinte Nectarie, și cea trupească, degrabă alin-o celor ce-ți cerem a ta rugăciune, de bucurie umplându-ne inima și ceața grelei întristări de la noi, ca un bun, risipindu-o.

Sfinte al lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi.

Părinte, de încercări de tot felul și a vrăjmașului cumplită sminteală, strâmtorări și nevoi și ispite, Mântuitorului pururea roagă-te să-i apere pe cei ce vin cu credință și cer mijlocirea ta.

Sfinte al lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi.

Cu milă a cerceta totdeauna și-a păzi nu-nceta, Ierarhe, de Dumnezeu purtătorule Sfinte, pe credincioșii tăi care au dobândit comoară de neprețuit racla moaștelor tale, Nectarie.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

(din Paraclisul Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina)

 

 

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

De Actualitate
Mirela Șova
Commenter cet article