Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Sfantul Arhanghel Rafael si cele doua scaune

24 Mai 2008, 16:16pm

Publié par Mirela

Sfântul Arhanghel Rafael și cele două scaune

 


 

Într-o seară friguroasă, cu zăpadă multă, a anului 1998, o fată tânără se ducea la spovedit cu o rudă de-a ei. Era într-o vineri.


Biserica la care mergeau avea ziduri din piatră. Era frig în biserică. O sobă mică, cu gaze, răspândea puţină căldură doar în jurul ei. Lângă sobă erau două scaune. Cei care urmau la spovedit se aşezau, rând pe rând, pe cele două scaune, bucuroşi de încălzirea oferită.

  
În timp ce aştepta la spovedit, fata se ruga în mod special pentru ca Dumnezeu să îi descopere la timpul potrivit un tânăr, care să îi poată deveni soţ. În biserica aceea era pictat şi Sfântul Arhanghel Rafael, cel care a condus pe Tobie să-şi găsească soţie pe Sara (Cartea lui Tobit, din Vechiul Testament).


Când i s-a apropiat rândul la spovedit, fata şi ruda ei s-au aşezat pe cele două scaune de lângă sobă. Mai întâi s-a dus la mărturisit ruda. După fată, urma la spovedit un tânăr. El s-a aşezat pe scaunul de la sobă, alături de fată. Cei doi tineri au intrat în vorbă. Parcă se cunoşteau de multă vreme. S-au gândit să se mai întâlnească.

  
După aproape doi ani de la această întâlnire, ei s-au căsătorit. Acum au copii şi îşi amintesc mereu de seara aceea în care s-au cunoscut ...


Iată că ne putem întâlni viitorul soţ (viitoarea soţie) chiar în Sfânta Biserică, sub ochii Mântuitorului nostru din Sfântul Altar!

 


 

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Commenter cet article