Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Spre sfaturi si ganduri bune ale Maicii Siluana Vlad

18 Août 2011, 09:27am

Publié par Mirela

 

 

Maica-Siluana-Vlad.jpg

Să avem bucuria aceea pe care a avut-o Sfânta Elena când a aflat cinstita cruce!

 

 

Când Sfânta Elena a căutat și a aflat Sfânta Cruce, mă gândesc că atunci s-a convertit mai profund. Când și noi vom începe să simțim ce mare este taina crucii, vom avea bucuria. Adică, ce a descoperit Sfânta Elena? Că lemnul nu a putrezit și face minuni. Minuni pe care Dumnezeu le face și acum, că eu strig acestui lemn: Bucură-te, ca și când ar fi viu! Aceasta este “nebunia” crucii și minunea pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu, că făptura va ieși de sub blestem și va fi transparentă la Dumnezeu, nu va mai fi idol! Adică prin ea, prin făptură, vine harul lui Dumnezeu, lucrează harul lui Dumnezeu, mă vindecă, mă susține, mă bucură.

 

Deocamdată doar crucea a ieșit de sub blestemul sub care geme toată și este lipită, este prinsă, este înglobată în lucrarea mântuitoare a Mântuitorului, este pătrunsă de Sângele Lui. Aceasta este bucuria că făptura, lemnul, nu mă mai desparte de Dumnezeu, ci mă unește cu El.

 

...Sărută-ți crucea de la gât, crucea pe care o ai în casă și – dacă simți că Dumnezeu este prezent în ea – în curând vei simți bucuria Sfintei Elena și o vei simți și atunci când oamenii te fac să suferi.

 

Maica Siluana, din conferințe și răspunsuri la întrebările tinerilor

 

Ce pot să fac să nu mai sufăr?

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1610

 

 

 

A consemnat: Mirela Șova

Commenter cet article