Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Parintele Tadei de la Vitovnita, despre nejudecarea si cinstirea parintilor

31 Mars 2012, 18:03pm

Publié par Mirela

448445182_cde2ac0c12.jpgPărintele Tadei de la Vitovnița,

despre nejudecarea și cinstirea părinților

 

 

 

 

Nu este treaba ta dacă părinții trăiesc în bună înțelegere sau nu, dacă sunt buni sau nu sunt buni – pentru tine ei trebuie să fie ceva sfânt, ca să ai parte de binecuvântarea lui Dumnezeu, ca să îți fie ție bine. Da! Nu trebuie să ne supărăm părinții nici cu gândul. Și cum se poartă ei cu noi, este treaba lor. Sunt unii părinți care au fost atât de aspri, care și-au chinuit copiii...

 

Doi frați au avut o mamă așa bună – ea le-a zis să-l cinstească pe tatăl lor, deși acesta nu se purta cu ei așa cum ar fi trebuit, pentru ca să dobândească binecuvântarea lui Dumnezeu. (...) Cei doi frați zic: Tata este sfânt pentru noi! Au avut o viață grea, tatăl lor nu a avut milă față de ei, dar vezi cum i-a binecuvântat Dumnezeu și au viața împlinită? Sunt recunoscători și mulțumitori față de Dumnezeu. Căci Domnul bine a voit ca prin părinții noștri să venim în lume. Vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu de cum sunt ei, vor răspunde și pentru noi. Nu noi vom da socoteală pentru ei. Noi vom da socoteală de cum și dacă i-am cinstit.

 

Același tip de gândire trebuie aplicat și pentru profesori...

 

(din cartea “Cum îți sunt gândurile așa îți este și viața”, Starețul Tadei de la mănăstirea Vitovnița, Editura Predania, 2010)

 

Precizare: Starețul Tadei adaugă mărturisiri din propria experiență, că nu a putut spori duhovnicește mulți ani, deoarece a stat cu gânduri de supărare pe tatăl său, care se recăsătorise de două ori după moartea primei soții.

Commenter cet article