Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Roman - Prietenul lui Matei - Capitolul IX

12 Juillet 2008, 21:44pm

Publié par Mirela

pt romanCapitolul   IX


 


 
Plecarea era duminică la prânz. De aceea se gândiseră ca sâmbătă să fie o zi de adio, cât mai interesantă. Sperau că nu vor avea surpriza vreunui păianjen periculos; costumele de baie ale lui Doru şi al Alexandrei nu dăduseră nici un semnal...

- Propun o alergare de-a lungul plajei, pe 200 – 300 m, separat pentru fete şi băieţi, dimineaţa de tot, la răsăritul soarelui, zise Marcel.

Era vineri seară şi se „coceau” planurile pe a doua zi, la focul privirilor, în camera fetelor. Cu toţii stăteau turceşte pe paturi, dându-şi cu părerea. Părinţii Dianei plecaseră, încântaţi de escapadă.

- Cu grijă să nu ne împiedicăm de pescăruşi! glumi Doru.

- Dar mai întâi privim răsăritul, nu? interveni Silvia.

- Desigur, desigur, se grăbi Marcel. Cea care va câştiga, dintre fete, va primi un cadou din partea băieţilor şi, respectiv, invers! Aţi înţeles ce vreau să zic, nu? Propuneţi şi voi ceva, pentru mâine!

- Eu am mai mult decât o propunere, am o surpriză: câte un bilet la concertul „Marea studenţească”, între orele 18 – 21, la Costineşti. Avem apoi tren la întoarcere, spre Eforie. Nu se acceptă refuz, ordonă Dana.

- Ce-ai făcut? N-ai întrebat pe nimeni? De unde ai avut bani? o luă la rost Silvia. Ce concert e ăsta?

- O să vă placă. Formaţii şi cântăreţi de-ai noştri. Cu karaoke şi cu tombolă. Cine vrea poate rămâne toată noaptea apoi, la discotecă. Banii – a făcut cinste mama Dianei. Am colaborat minunat, raportă Dana. 

- Mai există altă ofertă? întrebă Alexandra. Asta, oricum, nu cred că poate fi refuzată.

- Să dăm o raită la bazar şi să luăm ceva pentru cei de-acasă, iar după prânz, să tragem un pui de somn şi să ne mai prăjim un pic, dacă mai avem timp, zise Matei. Să ne interesăm la ce ore, exact, avem trenurile spre Costineşti... Cred că e destul pentru o zi, nu? Culcarea, băieţi!

 


Pentru pagina de linkuri spre celelalte capitole de roman, click aici.


     

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Commenter cet article