Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Trezvie intru rabdare

18 Juin 2008, 13:08pm

Publié par Mirela

Trezvie întru răbdare

 

 


 
Mobilul zbârnâie (sau scoate orice sunet ne-am dorit noi, când am umblat la setări). Un beep de la un număr necunoscut. Suni înapoi, de curiozitate.
     - Aţi câştigat o excursie la Paris! Totul este gratuit! Felicitări...! Pentru detalii... Voce feminină, plăcută, dar uşor nesigură.
     - Staţi puţin, cred că este o greşeală. Pe cine căutaţi? N-am participat la niciun concurs! răspunzi, pe minutele tale gratuite sau pe banii tăi, contrariat, vrând să închizi.
     - Ba da, dumneavoastră aţi câştigat! Este în valoare de 1500 euro, din care dumneavoastră nu plătiţi decât transportul, vă voi spune imediat unde...
     - Domnişoară, din partea cui sunaţi? Cine sunteţi?
     - De la firma... X (se dă un nume oarecare sau chiar unul cunoscut, ca paravan pentru şarlatanie). Cum, nu vă bucuraţi că aţi câştigat? Vă vom spune unde să depuneţi banii de transport. Excursia este pentru două persoane, de la data de...
     - Domnişoară, nu-mi trebuie, pentru că n-am câştigat nimic. De unde aveţi numărul meu de telefon?
     - De la... Mai bine vă dau cu şeful...
    
Închizi, sătul de minciuni, ştiind că nu este vorba de niciun câştig, de nicio excursie, din moment ce nicio invitaţie de participare la concursuri mai mult sau mai puţin fantomă nu te-a atras să completezi formularul „magic"; cu gândul la câţi or fi fost păcăliţi de-a binelea înaintea ta, şi la câţi vor urma după tine... Mai înainte, alte persoane binevoitoare după voce, pline de falsitate în suflet, au încercat să-ţi vândă, reuşind uneori, produse necalitative cu reclamă agresivă (spre exemplu, tigăi de teflon, de... unică folosinţă ş.a.m.d.), pe stradă sau la uşa propriului apartament.
Acum se găsesc alte forme de a ţi se specula tendinţa firească a încrederii în semeni..., fapt care duce la sporirea neîncrederii tale în intenţiile bune ale celorlalţi. Ce-ţi rămâne de făcut? Vigilenţă, rugăciune pentru primirea darului discernământului şi, de asemenea, pentru îndreptarea celor care practică asemenea înşelătorii. Peste toate, răbdare, ducând Crucea existenţei pământeşti, spre veşnicia Învierii...
    
„Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii dintre voi. Dar v-aţi spălat, dar v-aţi sfinţit, dar v-aţi îndreptat în numele Domnului nostru Iisus Hristos şi în Duhul Dumnezeului nostru." (I Corinteni 6, 9-11)

 

 


    

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

 

Commenter cet article