Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Rugaciunea cu durere de... tata

3 Juin 2008, 16:47pm

Publié par Mirela

Rugăciunea cu durere de... tată

 

 

     „Stăruiţi în rugăciune, priveghind în ea cu mulţumire." (Coloseni 4, 2) 
   La racla cu moaşte ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la mânăstirea Radu Vodă, din Bucureşti. Suspin tainic de tată, nevoit să stea în gazdă cu soţia şi cu cei doi copilaşi, plătind o chirie pentru care de-abia îi ajung banii.
     - Sfinte Nectarie, aşa cum am citit şi am auzit personal despre câte minuni faci şi azi, şi acum, ajută-ne să avem casa noastră, oricât de imposibil ni s-ar părea!
Rugăciunea se repetă, de-a lungul câtorva luni. Pentru că tatăl cu pricina, în pauza de prânz de la serviciu, în loc să mănânce, vine la raclă. Nu se întâmplă nimic. Tatăl nu renunţă la rugăciune. Îşi zice: „Probabil că nu sunt vrednic să fiu ascultat în plânsul meu... Dar tot mă voi ruga. Nu voia mea să se facă, ci voia lui Dumnezeu!". Îşi îndeamnă acasă, în particular, soţia şi copiii, să se roage şi ei lui Dumnezeu şi Sfântului Nectarie.
    
Nu mai trece mult... şi un ajutor neaşteptat îi vine tatălui din partea rudelor sale, care, ştiindu-le situaţia, se umplu de dorinţa de a le dărui economiile lor de-o viaţă, pentru achiziţionarea unui apartament. În completarea sumei necesare cumpărării, tatăl va face un împrumut la bancă, atât cât îi permite salariul. ...Găsesc un apartament de vânzare, relativ convenabil, pentru preţurile de pe piaţa imobiliară. Banii primiţi, împreună cu cei împrumutaţi, le ajung la fix. Precontractul pentru imobil se semnează pe... 9 noiembrie..., data sărbătoririi Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina. Iar actele finale de casă sunt semnate la un notariat unde se află mare, pe perete, icoana Sfântului Nectarie. Notăriţa le explică soţilor uimiţi: „E ocrotitorul meu!"
    
Pătrunşi la inimă, acum toţi membrii familiei se îndreaptă spre racla Sfântului, mulţumindu-i. Vă întrebaţi, poate, unde este nefirescul? Vă dau un singur răspuns din mai multe posibile: nu e, oare, o durere a atâtor şi atâtor familii, în special tinere, cu copii, de a nu avea un cămin al lor, cât de mic? De a nu întrezări posibilitatea financiară de procurare? Slavă Domnului, întru Sfinţii Lui, pentru ajutorul pe care-l acordă chiar şi - poate mai ales! - în aceste vremuri neprielnice păcii conjugale. Ne rămâne truda zilnică, mângâiată de aripa rugăciunii fierbinţi, personale şi liturgice. Astfel, nu vom fi ruşinaţi nici acum, şi nici în veac!

    
„Sfânt Ierarh te-ai arătat, în aceste vremuri de pe urmă, vrednic de cinstire, ca oarecând Sfinţii cei de demult. Căci în acelaşi chip ca şi ei viaţa ţi-ai petrecut şi slăvite minuni ai săvârşit, izbăvindu-i de toate necazurile pe cei care strigă: Aliluia!" (din Acatistul Sfântului Nectarie Taumaturgul)


 




    

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Commenter cet article